Van boeken tot varen in drie stappen

Leuk dat je met onze sloep wilt varen. Graag leggen we je in het kort uit hoe je eenvoudig kunt varen met onze sloep

In drie eenvoudige stappen kun je gaan varen met onze sloep:

Stap 1: Reserveer via deze website

Reserveer onze sloep eenvoudig via deze website en kies zelf het tijdstip en de dag dat het jou schikt. Wil je voor vandaag de sloep reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden: 085 0605516.

Bij ons kunt u zonder zorgen reserveren dankzij onze unieke Mooi Weer Garantie.

Stap 2: Ga naar het opstappunt

Het vaste opstappunt is Overschiese Dorpstraat 95, de kade achter de Grote Kerk. In de directe omgeving kan er gratis geparkeerd worden. Ook per OV is Overschie goed te bereiken. Mocht je op een andere plek willen opstappen, bijvoorbeeld in Delft of Rotterdam Centrum, dan is dit in overleg mogelijk.

Stap 3: Bel om de motor aan te zetten

Middels een mailtje ontvang je het telefoonnummer dat je nodig hebt om de sloep te kunnen starten. Bel het nummer vanaf het mobiele nummer dat je hebt opgegeven bij de reservering.

Door 1 keer te bellen naar het telefoonnummer hoor je een klik en wordt het systeem geactiveerd. Door de bediening vervolgens aan te zetten kun je de actuele staat van de sloep bekijken op het display.

Stap 3: Varen maar!

Trossen los en varen maar. Je kunt nu genieten op het water. Bekijk hier vaarroutes.

Hoe bedien je de sloep

De sloep is voorzien van een stuurwiel en een bedieningsunit voor de motor.

De bedieningsunit van de motor is voorzien van een aan/uit knop, gashendel en geeft de actuele status van de batterij weer en de actuele snelheid. Nadat de sloep is ingeschakeld middels het bellen van het telefoonnummer is het mogelijk de bedieningsunit aan te zetten door de aan/uit knop in te drukken. Het systeem start op en het display gaat aan.

Om nu te kunnen varen is het noodzakelijk dat de gashendel in de neutrale stand staat. Vanuit neutraal is het pas mogelijk om gas te geven. Dit is een beveiliging om te voorkomen dat bij het starten de boot direct gaat varen indien de gashendel naar voren staat.

Let op: De gashendel is vrij gevoelig. Begin dus met hendel een klein stukje naar voren te zetten zodat je kunt wennen aan de gashendel.

Stoppen van de sloep

Om de sloep te stoppen zet je de hendel weer op de neutrale stand nadat de sloep tot stilstand is gekomen. Vervolgens kun je na het aanmeren de aan/uitknop indrukken zodat de motor wordt uitgeschakeld. Verlaat je de sloep, bel dan het nummer van de sloep zodat het systeem volledig wordt uitgeschakeld.