Het idee voor Bootje varen over de Schie is geboren ergens in 2019. Op dat moment hadden we al enkele jaren woonervaring in Overschie, waarbij het ons opviel dat er veel recreatieve vaart is dat voornamelijk langs vaart. Er waren echter geen mogelijkheden, of in ieder geval niet makkelijk vindbaar, om voor enkele uren een bootje te huren.

We hadden het gevoel dat wij vast niet de enige in Overschie zijn die weleens een stukje willen varen en dat het liefst vanuit Overschie willen doen. Daarom hebben wij (drie vrienden, geboren en getogen in Maassluis en inmiddels neergestreken in de regio, waaronder één van ons in Overschie) in 2020 het idee om een sloep aan te schaffen en te gaan verhuren verder uitgewerkt. Wat destijds een simpel idee leek, had best nog wat voeten in de aarde. Uiteindelijk hebben we onze onderneming op 1 april 2021 (geen grap) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit was tevens hét moment om over te gaan tot de aanschaf van onze eerste, nieuw gebouwde, aluminium sloep. We hebben hierbij bewust gekozen voor een elektrisch aangedreven sloep. Waardoor we de mogelijkheid bieden om op een zo duurzaam mogelijke manier te recreëren op het water met minimale uitstoot van schadelijke stoffen en geluid.

De insteek van Bootje varen over de Schie vooral een lokaal initiatief. We willen graag de inwoners van Overschie en omgeving laten kennis maken met al het bijzonders (zowel natuur als stedelijke omgeving) dat vanuit Overschie per boot te bezoeken is. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we met onze onderneming ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Daarom doneren wij structureel 5% van de omzet aan goede doelen. We ondersteunen organisaties die een link hebben met onze onderneming. Voor 2021 en 2022 hebben we gekozen voor Clear Rivers (www.clearrivers.eu) dat zich inzet voor schone rivieren, waaronder een plastic vrije Schie en Water for Life (www.waterforlife.nl) dat zich inzet voor schoon drinkwater wereldwijd.

Als start-up zitten we vol met ideeën over vaartochten, arrangementen en de verdere uitbouw van onze onderneming. We zien heel veel kansen, die we graag willen verkennen. Heb je een idee hoe je de sloep zou willen inzetten, maar dat staat niet tussen ons standaard aanbod? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij denken graag met je mee om te zien hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen.