Huur een boot en vaar richting Delft.

Als je bij ons een boot huurt kun je naar het centrum van Delft varen. Vaar langs het prachtige oude centrum van Overschie, via het wijde uitzicht naar Delft. In Delft aangekomen vaar je de Zuidkolk in. Deze plek is wereldberoemd vanwege het “het zicht op Delft” van de schilder Vermeer.

Je kunt er nu voor kiezen om de Delftse binnenstad in te varen. Wij beschikken namelijk over een vergunning waardoor je met onze sloep door de binnenstad mag varen. In een rondje vaart u langs de Lange Geer, Koornmarkt via de Oude Delft weer terug naar de Zuidkolk. Afhankelijk van de beschikbare tijd kun je nog om Delft varen en de verschillende bruggen bekijken. Vanuit Delft vaar je in ongeveer 1,5 uur weer terug naar Overschie.

Boot huren omgeving Delft

Wil jij lekker met vrienden of familie gaan varen in de omgeving van Delft? Bij ons kun je een sloep huren om zelf richting Delft te varen. Bootje Varen Over De Schie heeft als een van de weinige bootverhuur bedrijven een vergunning om te mogen varen in het centrum van Delft. Een goede reden om bij een sloep te huren. Reserveer direct voor het leukste dagje uit!


Als je door de Delftse binnenstad wilt varen dien je je aan de volgende regels te houden:

– Verleen altijd voorrang aan de rondvaart- en vuilnisboot, mocht je die tegenkomen;
– Vaar de binnenstad pas in als je hebt gezien dat dit veilig kan;
– In de binnenstad geldt éénrichtingsverkeer. Vaar (of vervolg) de route op de bovenstaande kaart altijd tegen de klok in: Nieuwe Delft, de Kolk en de Oude Delft;
– Tussen de Nieuw en Oude Delft bevindt zich de langste brug van Delft. Vaar hier stapvoets, omdat de in- en uitvaart onoverzichtelijk is;
– Aanmeren is niet toegestaan, op- en afstappen uitsluitend bij de gemarkeerde plaatsen;
– Vaar met een maximale snelheid van 6 km/u.

Indicatie vaartijd (Overschie – Delft – Overschie): 4 uur.

Bekijk de volledige route van Overschie naar Delft op Sloepennetwerk.nl of scan onderstaande QR code met de sloepnetwerk app.

Delft-binnenstad-vaarrichting

Volg de pijlen voor de juiste vaarrichting in de binnenstad van Delft.