Rottemeren

Ben je op zoek naar rust en weidse omgeving? Dan is een vaartocht vanuit Overschie naar de Rottemeren zeker de moeite waard.

Vertrek vanuit Overschie in zuidelijke richting. Nadat je onder de A20 bent doorgevaren, sla je linksaf het Schie – Schie kanaal op. Dit kanaal gaat over in het Noorderkanaal. Daar passeer je de Bergsluis.

De openingstijden van de sluis zijn:
Maandag t/m donderdag 09.00 – 17.00
Vrijdag t/m zaterdag 06.00 – 22.00
Zon- en feestdagen 06:00 – 22:00

De sluiswachter houdt in de gaten of er iemand aankomt, mocht hij even niet op zijn plek zijn dan kun je hem bereiken op 010-4660929.

Onderweg naar de Rotte vaar je langs meerdere woonboten. Deze zijn gerealiseerd na het bombardement van 1940 om te voorzien in de dringende behoefte aan woningen. Dit zou destijds een tijdelijke oplossing zijn, maar ze liggen er nog steeds. Het wordt door de bewoners zeer op prijs gesteld als u zich aan de aangegeven snelheid van 6 km per uur houdt.

Bij de kruising met Rotte slaat u linksaf de Rotte op. Via de bochtige Rotte vaar je in ongeveer een uur de Rottemeren op. Daar zijn diverse plekken waar je kan aanmeren om een picknick kleed uit te leggen of om gewoon even lekker de benen te strekken.

Indicatie vaartijd (Overschie – Rottemeren – Overschie): 4 uur, exclusief eventuele wachttijden bij de sluis en stops onderweg.