De Bergse Voorplas

Heb je geen behoefte aan de drukte van het Rotterdam stadscentrum? Vaar dan vanuit Overschie via het Schie – Schie kanaal, het Noorderkanaal en de Bergsluis naar de Rotte. Sla op de kruising met de Rotte linksaf in plaats van rechts (dat leidt je naar het centrum). Sla na ongeveer 600 meter wederom linksaf om bij de sluizen voor de Bergse Voorplas uit te komen. Op Bergse Voorplas vind je de rust en ruimte van het chique en dorpse Hilligersberg.

De openingstijden van de sluizen (zowel de Bergsluis als Berg- en Broekse Verlaat) zijn:
Maandag t/m donderdag 09.00 – 17.00
Vrijdag en zaterdag 06.00 – 22.00
Zon- en feestdagen 06:00 – 22:00

Bel tijdig voor naar de sluiswachter van het Berg – en Broekse Verlaat om een beeld te krijgen van eventuele wachttijden, aangezien het een relatief korte en smalle sluis is. De sluiswachter is te bereiken op 010-4186514. Aanmelden voor Bergsluis is niet nodig, de sluiswachter houdt in de gaten of er iemand aankomt, mocht hij even niet op zijn plek zijn dan kun je hem bereiken op 010-4660929.

Vaar een rondje over de Bergse Voorplas en geniet van het groen dat de plas omringt. Aan de plas zijn ook mogelijkheden om de sloep aan te meren en de oude dorpskern van Hilligersberg te verkennen of om ergens een drankje te drinken.

Indicatie vaartijd (Overschie – Bergse Voorplas – Overschie): minimaal 2 uur, dit is exclusief wachttijden voor de sluizen en een stop op de Bergse Voorplas.