Kralingse plas

Om vanuit Overschie de Kralingse plas te bereiken vaar je eerst een deel over de Delfhavense Schie voordat je linksaf het Schie – Schiekanaal op dat de Rotterdamse met de Delfshavense Schie verbindt. Dit kanaal gaat over op het Noorderkanaal dat je via de wijken Blijdorp, Liskwartier, Crooswijk en Kralingen tot aan de Kralingse plas zal leiden.

Onderweg vaar je langs meerdere woonboten. Het wordt door de bewoners zeer op prijs gesteld als u zich aan de aangegeven snelheid van 6 km per uur houdt.

Op het Noorderkanaal en vlak voor de Kralingse plas moet je twee sluizen passeren. Je komt op het Noorderkanaal eerst aan bij de Bergsluis aan. Deze verbindt het water van de Schie met die van Rotte, een hoogteverschil van ongeveer een halve meter.

De openingstijden van de sluis zijn:
Maandag t/m donderdag 09.00 – 17.00
Vrijdag t/m zaterdag 06.00 – 22.00
Zon- en feestdagen 06:00 – 22:00

De sluiswachter houdt in de gaten of er iemand aankomt, mocht hij even niet op zijn plek zijn dan kun je hem bereiken op 010-4660929.

Om de Kralinse plas op te kunnen varen moet je het Kralingse Verlaat passeren, de tweede sluis. De bedieningstijden zijn gelijk aan die van de Bergsluis. Om er zeker van te zijn dat je de sluis in kan kan je het best even telefonisch contact opnemen met de sluiswachter. Deze is te bereiken op 010-4522350.

Na het varen over de kanalen zal het weidse van de Kralingse plas en welkome variatie zijn. Vaar een grote ronde over de Kralingse plas. Vergeet ook zeker niet richting het Noord Oostelijke puntje van de plas te varen, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de skyline van Rotterdam. Rondom de Kralingse plas bevinden zich diverse eetgelegenheden waar je een korte stop kan maken.

Indicatie vaartijd (Overschie – Kralingse Plas – Overschie): 3 uur, dit is exclusief eventuele wachttijden voor de sluizen en stops rondom de Kralingse plas.