Vaarroute Overschie naar Rotterdam Centrum

Bekijk deze route op Sloepennetwerk.nl

Indicatie vaartijd (Overschie – Rotterdam Centrum – Overschie): 2 uur, dit is exclusief eventuele wachttijd bij de Bergsluis en eventuele stops onderweg.

Op weg naar Rotterdam Centrum combineer je een deel van de Delfshavense en Rotterdamse Schie met de Rotte. Als je vertrokken bent in de richting van Delfshaven sla je bij zicht op de Van Nelle fabriek (Unesco Werelderfgoed) links af. Vaar door de wijk Blijdorp met een verrassende hoeveelheid woonboten. Het wordt door de bewoners zeer op prijs gesteld als u zich aan de aangegeven snelheid van 6 km per uur houdt.

Na ongeveer 3,5 km kom je bij de bergsluis aan. Deze verbindt het water van de Schie met die van Rotte, een hoogteverschil van ongeveer een halve meter.

De openingstijden van de brug zijn:
Maandag t/m donderdag 09.00 – 17.00
Vrijdag en zaterdag 06.00 – 22.00
Zon- en feestdagen 06:00 – 22:00

De sluiswachter houdt in de gaten of er iemand aankomt, mocht hij even niet op zijn plek zijn dan kun je hem bereiken op 010-4660929.

Je vervolgt je route over het Noorderkanaal en bij het kruispunt met de Rotte sla je rechts af de Rotte op om in het centrum van Rotterdam aan te komen. Halverwege de kronkelende route ligt de Zaagmolenkade een bruisende wijk in het Oude Noorden met diverse leuke winkels en gelegenheden waar u iets te eten kunt halen. Wil je echt in het centrum van Rotterdam uitkomen, vaar dan nog een stukje door om bijvoorbeeld de Meent of de Coolsingel (niet per boot, maar te voet) te kunnen bezoeken.