Om te zien of er een sloep beschikbaar is kan je eenvoudig gebruik maken van onze beschikbaarheidskalender op de Reserveerpagina.
Wil je voor vandaag de sloep reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden: 085 0605516.

Er kunnen maximaal 8 personen in de boot.

Je hebt geen vaarbewijs nodig om in onze sloep te kunnen varen.
Wel moet de bestuurder 18 jaar of ouder zijn. Het is wel belangrijk dat je je aan de vaarregels houdt!

Deze kun je nalezen op: https://www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/ken-de-vaarregels of voor een iets formelere versie https://www.politie.nl/themas/vaarregels.html

Het vaste opstappunt is Overschiese Dorpsstraat 95, de kade achter de Grote Kerk. In de directe omgeving kan er gratis geparkeerd worden. Ook per OV is Overschie goed te bereiken.

Mocht je op een andere plek willen opstappen, bijvoorbeeld in Delft of Rotterdam Centrum, dan is dit in overleg mogelijk.

Tot 48 uur voor aanvang van de reservering kan, zonder opgaaf van reden, de reservering gratis geannuleerd worden. Annuleren kan door een mail te sturen naar info@bootjevarenoverdeschie.nl 

Varen met zonnig en droog weer is de leukste ervaring. De sloep waarin je vaart is niet overdekt en varen schuilend onder een paraplu is misschien wel knus, niet heel erg ontspannend. We kunnen geen mooi weer garanderen, maar wanneer het regent op de dag van je boeking, kun je de boeking kosteloos naar een andere datum verplaatsen. Bekijk hier meer informatie over onze Mooi Weer Garantie

Ja, natuurlijk! De sloep heeft een ruim voordek waar kinderen heerlijk kunnen zitten en kunnen uitkijken over het water, een spelletjes kunnen spelen of lekker relaxen. In de sloep zijn vier zwemvesten aanwezig voor de kinderen die nog niet kunnen zwemmen. We raden aan de kinderen tijdens het varen zoveel mogelijk te laten zitten en niet over de rand van de boot te laten hangen.

Absoluut! Neem zoveel mee als je lekker vindt, maar neem eventueel afval wel weer mee van boord en gooi het weg in een prullenbak. Voor de volgende huurder wel zo fijn zodat hij of zij ook gebruik kan maken van een schone boot.

Op enkele routes vaar je ook langs leuke restaurants, een stop maken om daar wat lekkers te halen en eventueel in de boot op nuttigen is natuurlijk ook een optie. 

Alcohol drinken is toegestaan, maar drink bewust. Het is de bestuurder van de boot niet toegestaan om met alcohol op te varen.

Ja, er zijn vier reddingsvesten aan boord. De reddingsvesten zijn geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar.

Vanuit Overschie kan je diverse kanten opvaren. We hebben al enkele suggesties gedaan. Kies een route die je leuk lijkt. Wel willen we je vragen om niet verder te gaan dan van 15 km van de opstapplaats. Het is niet toegestaan via de Parksluis in Delfshaven of de Buitensluis in Schiedam de Nieuwe Maas op te varen. Bekijk hier een aantal vaarroutes.

We vragen de huurder de boot achter te laten zoals deze is aangetroffen. Elke ochtend wordt de boot schoon aan de kade gelegd voor de huurders die willen gaan varen. We gaan er dus vanuit dat je de boot schoon aantreft. Mocht dit niet het geval zijn dan is dat zeer vervelend. We willen je vriendelijk verzoeken om ons daarvan op de hoogte te brengen via info@bootjevarenoverdeschie.nl (graag met een foto van hoe de boot is aangetroffen) dan kunnen wij de voorgaande huurder daarop aanspreken. Wij doen ons best om het eventuele ongemak te compenseren. 

Lees nogmaals de instructies die we voorafgaand aan de huurperiode hebben gestuurd. Mocht de boot dan nog steeds niet starten, neem dan contact met ons op via 085 . 060 5516.

Als je de boot hebt aangemeerd en je verlaat (tijdelijk) de boot, zet de boot dan uit via de instructie die we voor aanvang van de huurperiode hebben toegestuurd. Het uitzetten van de boot doet je telefonisch. Zet de boot ten alle tijden uit aan het einde van de huurperiode nadat u de boot heeft aangemeerd bij de opstaplocatie. 

Onze elektrische sloep is voorzien van krachtige accu’s waardoor je er eenvoudig de hele dag mee kunt varen zonder dat je zelf hoeft op te laden. Uiteraard is de sloep altijd voldoende opgeladen voordat je gaat varen.